16 Ağustos 2015 Pazar

Yorum: To All the Boys I've Loved Before



 


  

     Yazar: Jenny Han  
     Yayınevi: Simon & Schuster Books     
     Çıkış Tarihi: Nisan 2014
     Türü: Genç Yetişkin, Contemporary 

     Sayfa Sayısı: 355   
     Puan: 4.5/5 

     Satın Al






Bu kitabı okumayı o kadar çok ertelemiştim ki gerçekten okuduktan sonra pişman oldum! Bu sene okuduğum en "sevimli" kitap oldu, şimdilik.

Lara Jean aşık olmuş, hem de bir kaç kere. Ama aşık olduğu çocuklara duygularını ifade edecek cesareti hiç olmamış. Ee bu duyguları içinde de tutamış. Kendini onlardan kurtarmak için, "ayrılmak için", her aşık olduğu çocuk için bir mektup yazıp, zarfa koymuş. Üzerlerinde adresi ve alıcıları yazılı olsa da o mektuplar gönderilmeyip Lara Jean'in yatağının altındaki kutuda kalmış.

Taaa ki o güne kadar...

Mektup yazdığı çocuklardan birisi gelip mektup hakkında konuşmaya başlayınca tabii ki Lara Jean hayatının şokunu yaşıyor. Ve kontrol ettiğinde mektupların hiç birini orada bulamayınca şok ikiye katlanıyor! Çünkü bu demek oluyor ki o ilan-ı aşk mektuplarından birisi, ablası, Margot'un sevgilisi, yan komşusu Josh'a gitti. Lara Jean'de hem eski aşklarıyla yüzleşiyor hem de Josh'a o mektubun o kadar da "ciddi" olmadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Ama sadece bu yok kitapta, bu kitabın en sevdiğim olayı da bu oldu sanırım. Lara Jean aşk hayatı ile uğraşırken ailesini asla ikinci plana atmıyor. Aileli bölümler oldukça fazla. Ve ben kesinlikle çok sevdim bu aileyi. Lara Jean annesini kaybetmiş, babası, ablası Margot ve küçük kız kardeşi Kitty ile birlikte yaşıyor. LJ, sevdiğim ana karakterlerden birisi oldu kesinlikle. Yapmaktan hoşlandığı bir sürü şey var ve kitap boyunca bol bol bunlarla uğraşırken görüyoruz onu. Sadece aşık olup tüm kitap boyunca kararsızlıktan ölmek dışında hiç bir şey yapmayan boş karakterlerden sıkılmışsanız siz de çok seversiniz! :) Margot annesini kaybettikten sonra evin tüm sorumluluğunu almış, evde işlerin yolunda gitmesini o sağlıyor. Kardeşlerini, babasını gerçekten çok önemsiyor, onlar için baya çaba harcıyor. Bunun için büyük saygı duymuş olsam da bazen fazla ukala olması sinir olmamı sağladı diyebilirim. Kitty ise hem kitabın hem evin neşe kaynağıydı kesinlikle. Çok sevdim!

Bundan sonra ne söylesem spoiler olabilme ihtimali olduğu için ben susuyorum, siz de kitabı okumaya gidin! :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder