26 Ağustos 2015 Çarşamba

Yorum: İlk Bakışta Aşkın İstatistiksel Olasılığı





     

      Yazar: Jennifer E. Smith  
     Yayınevi: Artemis Yayınları      

     Çıkış Tarihi: Eylül 2014 
     Türü: Contemporary, Genç Yetişkin, Aşk, Aile
     Sayfa Sayısı: 250  
     Puan: 4/5 
     Satın Al






Jennifer E. Smith'in kitapları aslında uzun zamandır okuma listemdeydi ama liste uzun olunca bir türlü sıra gelmiyordu. Kitaplığın karşısına geçip ne okusam diye düşünürken artık zamanın geldiğini düşünerek sonunda okudum!

Kitap Hadley'nin hiç binmek istemediği Londra uçağını kaçırması ile başlıyor. Binmek istemiyor çünkü Londra'ya gidiş nedeni babasının düğünü.
Hadley ve ailesi New York'ta yaşamlarını sürdürürken babası, Andrew, Londra'dan gelen iş teklifini değerlendirerek kısa bir süre için Londra'ya gitmiş. Zaten çok da yolunda gitmeyen evlilikleri araya giren mesafeler ve Andrew'un hayatının aşkıyla Londra'da karşılaşması ile bitmiş. Hadley'de haklı olarak ailelerinin dağılmasıyla ilgili olarak hep babasını suçlamış. Bu yüzden olmak istediği son yer babası ve o ingiliz kadının düğünü. Ama işte buna rağmen yine de havaalanında bir sonra ki Londra uçağını bekliyor. Bu sırada da yine aynı uçağı bekleyen, hatta yan koltuğunda oturacak olan Oliver'la tanışıyor ve birden yolculuğu, gidecek olduğu düğün, babasını uzun süre sonra ilk kez bu düğünde görecek olması o kadar da korkunç gelmiyor.

Kısa, sıcacık, sevimli bir hikayeydi. Kitabın bana göre en önemli özelliği de kısa olması. Yazar sakız gibi uzatmadan tadında bırakmış, sağolsun. Bir bölüm daha olsa bittiğinde gülümsüyo olmayabilirdim. Karakterler de sevilesi, her an karşımıza çıkabilecek kişilerdi. Ben özellikle Andrew'u ÇOK sevdim. Çalışma odasındaki "düzenleme"yle tamamen kalbimi kazandı kendisi. :))) Eğlenceli 2-3 saat geçirmek isterseniz alıp okuyun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder